Voormalig international Bridge met pensioen

De Engels oud-international Wayne Bridge gaat met pensioen. De back zag zich daartoe gedwongen door aanhoudend blessureleed. Dat heeft Reading, de club van de 33-jarige voetballer, dinsdag bekendgemaakt. Verdediger Bridge speelde onder meer voor Chelsea en Manchester City. Hij kwam 36 keer uit voor de Engelse nationale ploeg.

Bridge speelde slechts een seizoen voor Reading en speelde daarin twaalf wedstrijden. Hij begon zijn loopbaan bij Southampton, de club uit zijn geboorteplaats. Na vijf seizoenen haalde Chelsea hem op en afgezien van een periode waarin hij aan Fulham werd verhuurd bleef hij zes jaar bij de Blues. In die periode won hij de FA Cup, de Premier League en de League Cup.

Na Chelsea speelde Bridge voor Manchester City. De linksback stond vier jaar onder contract bij de Citizens, maar werd na anderhalf jaar verhuurd aan achtereenvolgens West Ham United, Sunderland en Brighton & Hove Albion.

Het privéleven van Bridge kwam in 2009 op straat te liggen. Toen bleek voormalig Chelsea-collega John Terry een affaire te hebben gehad met de vriendin van Bridge. Voor Bridge was dat reden om niet meer met Terry samen in het Engelse team te willen spelen. Toen Manchester City begin 2010 tegen Chelsea speelde, weigerde Bridge Terry de hand te schudden.