[Serie A] Jarige Mertens leidt Napoli naar zege

Dries Mertens heeft Napoli dinsdag de weg gewezen naar een 3-0 zege op Cagliari. De Belg luisterde zijn 27e verjaardag op met de 1-0 in de 33e minuut. Goran Pandev maakte nog voor rust de 2-0 en in de tweede helft was het Blerim Dzemaili die de eindstand bepaalde.

Eerder op de avond had Fiorentina een pijnlijk 3-4 nederlaag geleden tegen Sassuolo. Domenico Berardi had de tegen degradatie vechtende ploeg in de eerste helft met een loepzuivere hattrick op 3-0 gebracht. Gonzalo Rodriguez zette Fiorentina op 3-1, voordat Nicola Sansone de vierde Sassuolo-treffer liet aantekenen. Giuseppe Rossi en Juan Cuadrado brachten de Florentijnen nog in de buurt, maar in het laatste kwartier hield Sassuolo de drie punten in bezit.

Napoli is nu zeker van de derde plaats in Italië en de daarbijbehorende plaats in de voorronde van de Champions League. Fiorentina blijft vierde en heeft in de laatste twee wedstrijden nog één punt nodig om Europees voetbal veilig te stellen. Cagliari staat vijftiende met 39 punten en is al zeker van lijfsbehoud. Sassuolo klom naar de zestiende stek en staat nu twee punten boven de degradatiestreep.