[PL] Debutant Wilson schiet United langs Hull

De 18-jarige James Wilson heeft Manchester United dinsdag aan een 3-1 zege geholpen op Hull City. Op Old Trafford scoorde de jonge spits, die debuteerde in het eerste, twee doelpunten. Matt Fryatt bracht Hull terug tot op één doelpunt. Robin van Persie viel opnieuw in bij Man U. Hij loste Wilson in de 64e minuut af en scoorde vlak voor tijd de beslissende treffer.

Speler-manager Ryan Giggs had Wilson, die nog nooit een minuut in het eerste had gespeeld, bij zijn debuut een plaats in de basis toebedeeld. De jongeling beloonde het vertrouwen na een halfuur voor het eerst. Na een corner viel de bal voor de voeten van Wilson die hard binnen volleerde.

Na ruim een uur was het weer raak. Hull-doelman Eldin Jakupovic liet een schot van Marouane Fellaini los en Wilson profiteerde opnieuw. Even later maakte Fryatt de aansluitingstreffer vlak voor Wilson werd gewisseld voor Van Persie. Daarmee kwam het aantal Nederlanders bij United op twee, want Alexander Büttner speelde de volle negentig minuten.

Twintig minuten voor tijd gebruikte Giggs zijn derde wissel - Nemanja Vidic was al na twintig minuten de geblesseerde Phil Jones komen vervangen - om zichzelf in te brengen. De inmiddels 40-jarige Welshe routinier speelde daarmee vermoedelijk zijn laatste wedstrijd op Old Trafford. Hij stond in de slotfase aan de basis van het doelpunt van Van Persie.

Manchester United blijft ondanks de zege zevende en kan nog hooguit een plaats stijgen. Hull zakt naar de vijftiende plaats, maar is al buiten degradatiegevaar.