Geen Ronaldinho en Robinho in selectie Brazilië

Ronaldinho en Robinho maken geen deel uit van de selectie van gastland Brazilië voor het WK deze zomer. Ook de naam van Kaka ontbreekt op de lijst van 23 spelers die woensdag door bondscoach Luiz Felipe Scolari werd onthuld. Scolari kiest vooral voor spelers die het land vorig jaar aan de zege in de Confederations Cup hielpen. Neymar en Oscar zijn twee van de grootste blikvangers.

Dat de oude vedetten buiten de boot vallen is geen verrassing. Dertigers Ronaldinho (Atletico Mineiro), Robinho en Kaka (beiden AC Milan) kwamen de laatste tijd al niet meer in actie voor de nationale ploeg, maar lieten hun hoop op een WK in eigen land niet varen.

Slechts vijf van de 23 spelers waren er op het vorige WK ook bij. Julio Cesar, Thiago Silva, Dani Alves, Maicon en Ramires zaten in de selectie die vier jaar geleden in de kwartfinale sneuvelde tegen het Nederlands elftal. Bij het komende WK krijgen nieuwe sterren als Neymar (Barcelona) en Oscar (Chelsea) de kans om zich te laten zien. Ook zit er met Alves, David Luiz, Silva en Hulk de nodige ervaring in de groep.

Brazilië opent het WK op 12 juni met een wedstrijd tegen Kroatië. Mexico en Kameroen zijn de andere tegenstanders in de groep.

Volledige WK-selectie Brazilië:

Keepers: Julio Cesar (Toronto FC), Jefferson (Botafogo), Victor (Atletico Mineiro) 

Verdedigers: David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Henrique (Napoli), Maicon (AS Roma), Dani Alves (Barcelona), Marcelo (Real Madrid), Maxwell (Paris Saint-Germain) 

Middenvelders: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Paulinho (Tottenham Hotspur), Fernandinho (Manchester City), Ramires (Chelsea), Oscar (Chelsea), Willian (Chelsea), Hernanes (Internazionale) 

Aanvallers: Hulk (Zenit St. Petersburg), Bernard (Sjachtar Donetsk), Neymar (Barcelona), Jo (Atletico Mineiro), Fred (Fluminense).