Sneijder bezorgt Galatasaray Turkse beker

Wesley Sneijder heeft Galatasaray woensdag de Turkse beker bezorgd. Hij scoorde de enige treffer in een 1-0 overwinning op Eskisehirspor. De spelmaker was twintig minuten voor tijd attent toen na een rommelige aanval de bal voor zijn voeten viel en schoof van dichtbij binnen.

Galatasaray had sinds 2005 niet meer in de bekerfinale gestaan. De zege betekende de vijftiende keer dat de club de trofee mee naar huis neemt. Eskisehirspor stond alleen in 1971 en 1987 in de Turkse bekerfinale en won het eerste optreden. Dat blijft de enige prijs in de geschiedenis van de club uit het midden van Turkije.

De wedstrijd werd in de eerste helft even gestaakt. Fans gooiden vanaf de tribune vuurwerk op de atletiekbaan rondom het veld.