Voetbalvrouwen kloppen België met 2-0

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben woensdag een belangrijke zege geboekt op weg naar het WK van volgend jaar. In Leuven versloegen ze concurrent België met 2-0. Vivianne Miedema scoorde in de negende minuut en Renée Slegers verdubbelde tien minuten later de marge.

Door de overwinning heeft Nederland een voorsprong genomen op België in de strijd om de play-offs. Oranje staat weliswaar bovenaan in de poule met negentien punten uit acht duels, maar Noorwegen staat na een 2-0 overwinning op Portugal slechts een punt achter. De Noorse vrouwen speelden bovendien twee wedstrijden minder.

De zeven groepswinnaars plaatsen zich rechtsreeks voor het WK in Canada. De vier beste nummers twee gaan naar de play-offs. Die vier ploegen strijden daarin om het laatste Europese startbewijs voor het het titeltoernooi.