[PL] Manchester City stap dichter bij Engelse titel

Manchester City nadert de tweede Premier League-titel in drie jaar. De Citizens wonnen woensdag met 4-0 van Aston Villa, waar Ron Vlaar en Karim el Ahmadi in de basis stonden en Leandro Bacuna inviel, en nemen de koppositie weer over van Liverpool. City heeft één wedstrijd voor het einde van de competitie twee punten meer dan de Reds.

Villa hield City ruim een uur van scoren, maar toen brak Edin Dzeko de ban. De Sloveen liet in de 72e minuut ook de 2-0 aantekenen. In de slotfase voerden Stevan Jovetic en yaya Touré de score nog verder op.

De treffer van Touré betekende de honderdste van City dit seizoen in de Premier League. Sinds het seizoen 1957-58 slaagde de club uit Manchester er niet meer in om de grens van honderd competitietreffers in een seizoen te passeren.

Sunderland won met 2-0 van West Bromwich Albion. De Black Cats speelden zich dankzij treffers van Jack Colback en Fabio Borini definitief veilig. Norwich City houdt nu nog een minieme kans om niet te degraderen. De achterstand op West Brom blijft drie punten, maar Norwich moet wel zeventien doelpunten goedmaken ten opzichte van het doelsaldo van de concurrent.