TVM stopt na 28 jaar met sportsponsoring

Transportverzekeraar TVM stopt na 28 jaar volledig met het sponsoren van sportploegen, zo heeft het bedrijf uit Hoogeveen laten weten. De afgelopen veertien jaar was het bedrijf hoofdsponsor van de succesvolle schaatsploeg van Sven Kramer en Ireen Wüst. Daarvoor sloeg het wielrennen de klok.

Directeur Arjan Bos legt in de Telegraaf de keuze uit. "De sportsponsoring heeft ons in die periode ontzettend veel gebracht en we onderkennen de kracht van sport, maar we kiezen nu duidelijk voor een andere richting." Welke richting dat is, is nog niet bekend. Wel dat het niet bijvoorbeeld het wielrennen is, zoals eerder werd gespeculeerd.

Voor het schaatsen was TVM op jaarbasis 2,5 tot 3,5 miljoen euro uit. "Een dergelijk bedrag willen we meer flexibel gaan aanwenden, zodat we kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen. Onze beslissing om bijvoorbeeld geen wielerploeg te gaan sponsoren staat volledig los van de problemen waar die sport momenteel mee worstelt en is meer ingegeven door de tijdgeest. Na 28 jaar is TVM bovendien toe aan iets anders."

Bos verwacht binnenkort duidelijkheid te gaan geven. Mogelijk wil het bedrijf nog wel een individuele sporter sponsoren met een klein bedrag. Grote bedragen zullen het in ieder geval niet meer worden.