Seizoen Finnbogason waarschijnlijk voorbij

Alfred Finnbogason komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. De aanvaller van sc Heerenveen liep in het eerste play-off-duel tegen AZ een knieblessure op en kan zaterdag in het Abe Lenstrastadion niet spelen tegen de Alkmaarders. Dat melden de Friezen. Omdat AZ het heenduel met 3-0 won speelt Heerenveen zaterdag waarschijnlijk zijn laatste duel van het seizoen.

Een mri-scan moet vrijdag duidelijk maken hoe ernstig de blessure van Finnbogason is. De IJslandse topscorer van de Eredivisie kwam woensdag in Alkmaar bij een voorzet ongelukkig in botsing met AZ-keeper Esteban en moest nog voor rust het veld verlaten.

"Het lijkt op een verrekking van de binnenband van de knie", zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde. "Vrijdag moet blijken wat er werkelijk aan de hand is."

Trainer Marco van Basten mist naast Finnbogason waarschijnlijk ook Marten de Roon. De aanvoerder raakte in Alkmaar geblesseerd aan zijn hamstring. "Marten voelde tien minuten voor het einde een scherpe pijn", zegt Ten Voorde. "Er is geen grote schade, maar binnen drie dagen herstellen is heel kort dag. Ik denk niet dat hij zaterdag gaat spelen.''