Finnbogason is klaar bij Heerenveen

Alfred Finnbogason heeft zijn laatste wedstrijd voor sc Heerenveen gespeeld. De IJslandse spits aast op een mooie transfer. De 25-jarige aanvaller raakte afgelopen woensdag geblesseerd aan zijn knie in de eerste ontmoeting met AZ (3-0 verlies) in de play-offs om Europees voetbal. 

"Ik denk dat dit drie tot vier weken duurt", zegt de aanvaller in gesprek met De Telegraaf. "Of ik daarmee mijn laatste wedstrijd voor Heerenveen heb gespeeld? Dat is zeker."

Finnbogason kwam vorig seizoen tot 24 doelpunten en maakte er dit jaar 29. De IJslander hoopt dat die goals genoeg zijn voor een stap naar het buitenland. Een voorkeur qua competitie heeft de goaltjesdief niet. "Ik luister naar iedereen die tot een akkoord komt met Heerenveen en dan zien we wel verder."

Finnbogason staat bij Heerenveen onder contract tot 2015, met een optie voor nog een jaar. Het is dan ook geen wonder dat de club de hoofdprijs verlangt voor de topscorer. Afgelopen winter sloeg de clubleiding nog een bod van tien miljoen euro af van het inmiddels gedegradeerde Fulham.