Rutten kan kwart transferinkomsten herinvesteren

Het wordt deze zomer een pittige kluif voor Feyenoord om de sterkhouders binnenboord te houden. Pim Blokland maakt zich evenwel geen zorgen. Blokland trok Feyenoord enkele jaren geleden als deel van een groep investeerders uit het dal, en hoopt dat de Rotterdammers kunnen doorpakken.

De financiële situatie is nog niet van dien aard dat de club het zich kan permitteren om niet te luisteren naar aanbiedingen voor topspelers. Met name spelers als Daryl Janmaat, Graziano Pellè, Jordy Clasie, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi worden met regelmaat met een transfer in verband gebracht. Diverse clubs verspreid over Europa houden hun verrichtingen in de gaten.

Volgens Blokland hoeven de supporters zich geen zorgen te maken om een leegloop. "We rekenen erop dat we deze zomer spelers verkopen maar een uittocht wordt het zeker niet", verduidelijkt hij in het Algemeen Dagblad. "Van de transfersommen die wij ontvangen kan Fred Rutten een kwart herinvesteren." Rutten krijgt bij de start van het nieuwe seizoen de touwtjes in handen.

De verkoop van spelers is niet de enige manier om geld in het laatje te brengen, beseft Blokland. Deelname aan de lucratieve Champions League zou de clubkas aanzienlijk spekken. Feyenoord zal de voorrondes van het kampioenenbal moeten overleven. "We gaan er nu alles aan doen om de Champions League te bereiken. Dat zou ons in een klap financieel gezond maken."

De voorbije weken werd Feyenoord meermaals een gebrek aan ambitie verweten. De Rotterdammers zouden te snel tevreden zijn met de tweede plaats. "Acht wedstrijden voor het einde zaten we bij elkaar in de Kuip en hoopten we nog dat we de play-offs zouden ontlopen", reageert Blokland op die kritische geluiden.