Ancelotti hoeft geen aankopen: "Niet de oplossing"

Als het aan Carlo Ancelotti ligt, houdt Real Madrid aankomende zomer de hand op de knip. Volgens de Italiaanse oefenmeester heeft zijn team geen versterkingen nodig. De huidige selectie van de Madrilenen herbergt in de ogen van Ancelotti voldoende kwaliteit om voor alle prijzen mee te doen.

Dit seizoen lijkt de landstitel verloren te gaan, maar werd de Copa del Rey gewonnen, en verder staat Real in de finale van de Champions League. Die prestaties zijn onder meer te danken aan de komst van Gareth Bale, die voor een bedrag van ongeveer honderd miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur. Een nieuwe megatransfer kan volgens Ancelotti beter achterwege blijven.

"Het bouwen van een team en het afstemmen van de verschillende kwaliteiten van de spelers vergt veel tijd", vertelde hij de verzamelde media bij de lancering van een videogame in Madrid.

Door de spelers steeds beter te leren kennen hoopt Ancelotti uiteindelijk een onverslaanbare formatie te creëren. "Het gaat niet vanzelf. Je moet er mee aan de slag gaan. Er is geen systeem dat overwinningen garandeert."

De Italiaanse oefenmeester hoopt dat Real breekt met de traditie van peperdure zomeraanwinsten. "Een aankoop is niet altijd de beste oplossing. Ik zou helemaal niemand halen want ik heb de spelers die ik wil hebben reeds."