Koscielny verbindt toekomst aan Arsenal

Arsenal heeft de verbintenis van Laurent Koscielny opengebroken. De Engelse club maakte vrijdag bekend dat de Fransman een nieuw meerjarig contract heeft ondertekend, maar gaf de duur niet prijs. Koscielny komt sinds 2010 voor Arsenal uit en speelde sindsdien 163 officiële duels.

Koscielny is al de achtste speler van het eerste elftal die zijn handtekening onder een nieuw contract zet. Onder meer Santi Cazorla, Per Mertesacker en Aaron Ramsey gingen hem voor.

"Ik heb vier mooie jaren gehad bij Arsenal en kijk ernaar uit om het team de komende jaren verder te helpen", verklaart Koscielny, die samen met Mertesacker het vaste verdedigingsduo vormt. De vijftienvoudig international is ook een vaste waarde in de selectie van de Franse nationale ploeg.

Ook manager Arsène Wenger is content. "Laurent heeft zich sinds zijn komst bewezen als een uitstekende speler. Ik ben blij dat hij zijn toekomst heeft verbonden aan de club." Met nog een speelronde te gaan staat Arsenal vierde in de Premier League. Daarnaast wacht nog de finale van de FA Cup tegen Hull City.