Twijfels over wielerteam Alonso

Het is nog maar de vraag of het wielerteam van formule 1-coureur Fernando Alonso er wel gaat komen. De manager van de ploeg, oud-wereldkampioen Paolo Bettini, zei in maart nog dat het een kwestie van dagen was voordat er nieuws zou komen. Sindsdien bleef het echter stil.

"Ik denk dat de details voor de klassiekers wel bekend worden gemaakt. Er moeten nog wat details uitgewerkt worden, maar het zal een kwestie van dagen zijn voor we meer nieuws naar buiten kunnen brengen", aldus Bettini destijds. 

Zaakwaarnemers en teammanagers binnen het wielrennen zeggen echter al tijden niks gehoord te hebben. "Ze praten nog niet met renners, terwijl normaal gesproken rond deze tijd van het jaar gestart wordt met de onderhandelingen. Dat is dus geen goed teken", aldus een zaakwaarnemer. 

"Als het team van Alonso onze renners zou benaderen zouden wij dat horen, maar we hebben nog helemaal niks meegekregen", stelt een teammanager. "Er is geen nieuws, waardoor het voor ons wel lijkt alsof het hele project gestopt is."

Een andere teammanager heeft ook zijn twijfels over het volgend jaar aan de start verschijnen van 'Team Alonso': "Bij het samenstellen van een team gaat het naast renners ook om veel personeel. Het is nu eigenlijk al te laat om voor 2015 een compleet team aan de start te kunnen krijgen. Er zijn ook geen teams die stoppen, dus veel personeel zal er niet vrijkomen."

Bettini was vrijdag aanwezig in Belfast bij de start van de Giro d'Italia, maar wilde geen commentaar geven.