Chery: "Moest het goedmaken"

Tjaronn Chery zette tegen Vitesse alles op alles om zich te revancheren op de heenwedstrijd van de play-offs (1-4 winst). De middenvelder scoorde de 0-1 25 minuten spelen. "De jongens zeiden al dat ik die bal van twintig of dertgi meter moest schieten. Dat deed ik. Hij zat er lekker in. Kashia liep een beetje achteruit, toen dacht ik: nu is het klaar, ik ga schieten", vertelt hij aan FOX Sports.

"Tegen Vitesse gaat het aardig. Ik scoor vaak tegen deze club. Piet Velthuizen vroeg al voor de wedstrijd: waarom doe je dat nou steeds?" aldus Chery, die eerder aan de Europa League mocht ruiken met ADO Den Haag.

Na de heenwedstrijd had Chery er eigenlijk niet op gerekend dat Groningen het zo goed zou doen. "Woensdag was gewoon dramatisch. Als het zoals woensdag zou gaan, dan konden we beter gelijk stoppen. We hebben het opgepakt en we hebben laten zien dat we thuishoren in Europa."

"Ik was in de heenwedstrijd blij met de overwinning, maar kon het niet echt vieren want ik speelde zelf dramatisch. Ik moest het goedmaken. Als team zijnde waren we ook niet goed bezig. We waren alleen aan het verdedigen terwijl aanvallen juist onze kwaliteit is."