[Serie A] Inter wint bij afscheid Zanetti

Javier Zanetti heeft met een overwinning afscheid genomen van het publiek van Internazionale. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen leverde een 4-1 zege op tegen Lazio. Het stadion was volledig uitverkocht om het 40-jarige clubicoon uit te zwaaien.

De Argentijn Zanetti staat sinds 1995 onder contract bij Inter en maakte vorige maand bekend na dit seizoen te stoppen. Hij stond tegen Lazio niet in de basis, maar mocht vroeg in de tweede helft tot enthousiasme van het publiek invallen.

Lazio leek even het feestje te bederven toen Giuseppe Biava al na twee minuten de score opende. Rodrigo Palacio maakte echter al in de zevende minuut gelijk en zorgde na de 2-1 van Mauro Icardi voor een 3-1 voorsprong bij rust. De eindstand werd in de tweede helft bepaald door Hernanes.

Inter, dat op de laatste speeldag op bezoek gaat bij Chievo, lijkt door de overwinning bijna zeker van een Europees ticket. De ploeg staat vijfde in de Serie A met een aardige marge op concurrenten Torino en Parma. Hellas Verona komt dit seizoen net tekort voor een Europees ticket, al staat de promovendus na een 2-2 gelijkspel tegen Udinese op een knappe zevende plaats.