GP2-auto's sneller dan langzaamste F1-bolides

Tijdens het grandprixweekend in Spanje deed zich een opmerkelijk verschijnsel voor. Een aantal van de GP2-auto's was in Barcelona in de kwalificatie namelijk sneller dan de langzaamste Formule 1-bolides. Ook qua lawaai troeft de klasse onder de F1 de hoofdserie af.

De bekende GP2-coureur Stephane Richelmi was dit weekend sneller dan de Marussia's van Max Chilton en Jules Bianchi en de Caterhams van Marcus Ericsson en Kamui Kobayashi. Die laatste twee coureurs moesten ook zien dat twaalf anderen uit de GP2 een snellere kwalificatietijd dan zij op de klokken wisten te brengen.

Normaal gesproken is de Formule 1 de snellere klasse, maar door de overstap naar de 1,6 liter V6-turbomotor en nieuwe aerodynamische regels is het verschil met de 4 liter V8 Mechachrome-motor behoorlijk verkleind. Ook zijn de Formule 1-bolides nu een stuk stiller dan de krachtbronnen van de GP2. Het is nu aan de langzamere F1-teams om de snelheid omhoog te krijgen. Aan het lawaai zal volgende week tijdens een test in Barcelona mogelijk wat gedaan worden.