Bosz: "Vitesse kan niet met tegenslagen omgaan"

Vitesse-trainer Peter Bosz wist waar het aan schortte in de blamerende uitschakeling voor de play-offs om Europees voetbal. Vitesse zakte door de ondergrens in de return van de play-offs tegen FC Groningen. In de eerste wedstrijd waren de Arnhemmers de betere partij, maar wer de wedstrijd verloren. Dit keer walsten de Groningers over de ploeg van Bosz heen: 1-4.

"Groningen was veel beter", erkende Bosz na de rust in gesprek met FOX Sports. "Na rust maakten we 1-1, maar kwam Groningen gelijk weer op voorsprong. Toen was het klaar. Wij kunnen heel moeilijk met tegenslagen omgaan."

In de hoop een nieuwe stap richting Europees voetbal te maken, boekte de selectie van Vitesse een trainingskamp. "De afgelopen weken waren we echt slecht en ontbrak het geloof. Door ons af te zonderen hebben we geprobeerd om er nog één keer alles uit te persen", legt Bosz uit. "Dat is voor de helft gelukt. In Groningen waren we geweldig, maar vandaag niet."

Vitesse ontbreekt op het Europese podium en dus is het doel van dit seizoen niet behaald. Bosz stelt dat het een lastig karwei was om een kampioensploeg van Vitesse te smeden. "In de zomer vertrokken Wilfried Bony, Tomas Kalas en Marco van Ginkel. Een heel nieuw elftal heeft zich een compleet nieuwe speelwijze eigen gemaakt en het publiek vermaakt met aantrekkelijk voetbal."

"In de eerste seizoenshelft waren de resultaten ook goed, maar na de winterstop zijn we te vaak door de ondergrens gezakt. Dat gebeurde in de eerste seizoenshelft nooit en daardoor draaiden we toen bovenin mee. Bovendien hielp het ook niet mee dat er toen onrust ontstond bovenin."