Verstappen crasht op nat circuit Pau

Max Verstappen heeft op het stratencircuit van Pau geen punten kunnen pakken in de tweede race. In de regen leek hij lang op weg naar een relatief makkelijke derde plek, tot hij in de bandenstapel terecht kwam. Dennis van de Laar pakte met de vijfde plek het beste resultaat uit zijn loopbaan.

De race begon met vier ronden achter de safety car, waarna de coureurs van start mochten. Verstappen begon als derde en hield die positie zonder problemen vast. Een aanval op de Zweed Felix Rosenqvist voor hem zat er echter niet in.

Al snel was duidelijk dat Verstappen het tempo van de Zweed niet kon volgen. Rosenqvist reed samen met de Franse kampioenschapsleider Esteban Ocon weg van de Nederlander, die op zijn beurt weer een groot gat achter hem had.

In de elfde ronde ging het fout voor de zestienjarige Verstappen. Hij maakte een klein foutje op de natte baan en gleed de bandenstapels in. Niet veel later gebeurde hetzelfde met Rosenqvist terwijl hij Ocon aan probeerde te vallen.

Van de Laar kende door de uitvallers wat geluk, maar wist zich ook knap staande te houden en werd vijfde. Voor de twintigjarige Haarlemmer is dat het beste resultaat uit zijn carrière in het Europees Formule 3-kampioenschap, waarin hij ook vorig jaar actief was. Jules Szymkowiak haalde de finish niet.

Om 15.15 gaat zondag de derde en laatste race van het weekeinde van start. Verstappen zal daarin opnieuw op de derde plek beginnen.