Race Verstappen eindigt opnieuw in tranen

Max Verstappen heeft zondag in Pau ook de tweede race van de dag in het Europees Formule 3-kampioenschap niet tot een goed einde weten te brengen. In de ochtend kwam hij in de regen in de bandenstapel terecht. 's Middags was het droog, maar toch waren de banden opnieuw het eindstation voor de zestienjarige Nederlander.

Verstappen kende een sterke start. Vanaf de derde plek leek hij snel genoeg weg om gelijk Sebastian Ocon aan te vallen, maar door een onhandige actie van de Fransman liep Verstappen schade op aan zijn voorvleugel. Hij viel terug naar plek zes en niet veel later, op een moment dat hij wilde remmen, brak zijn ophanging en eindigde hij in de bandenstapel.

De wedstrijd werd gewonnen door Felix Rosenqvist, die thuisfavoriet Ocon voor wist te blijven. De Fransman haalde na een overwinning op zaterdag en een tweede plek op zondagochtend wel zijn derde podium voor eigen publiek en breidde zijn leiding in het kampioenschap zo opnieuw uit. Tom Blomqvist en Lukas Auer volgen op grote achterstand, terwijl Verstappen toch nog zijn vierde plek vast wist te houden.