[Serie A] Nederlaag Milan ontsierd door bananenincident

De uitwedstrijd van AC Milan bij Atalanta is zondag ontsierd door een bananenincident. De donkere linksback Kevin Constant was het mikpunt van racistische fans. De Nederlandse middenvelder Nigel de Jong trakteerde de supporters vervolgens op een cynisch applausje. Twee weken geleden had bij Villarreal - Barcelona een vergelijkbaar voorval plaats.

Destijds was Dani Alves het slachtoffer. De rechtsback van Barcelona reageerde ludiek door de banaan op te pakken en er een hap van te nemen. De dader werd vervolgens gearresteerd en kan een maximale celstraf van drie jaar krijgen voor racistische provocatie. Op sociale media kreeg de actie van Alves veel steun. Veel voetballers gingen op de foto met een banaan en gebruikten de hashtag #WeAreAllMonkeys.

Tot overmaat van ramp verloor het AC Milan van trainer Clarence Seedorf ook nog met 2-1, waardoor Europees voetbal een lastig verhaal wordt. Franco Brienza maakte diep in blessuretijd met een schitterend afstandsschot de winnende. Milan staat met 54 punten achtste. Nummer zes Livorno kan bij winst later vandaag op Fiorentina de Milanezen buitenspel zetten voor Europees voetbal.