Excelsior bereikt finale play-offs na tweede zege

Excelsior heeft de finale van de play-offs voor een plek in de Eredivisie bereikt. De Rotterdammers wonnen zondag ook het tweede duel van FC Den Bosch: 2-1. Het uitduel had Excelsior donderdag al met 3-1 naar zich toegetrokken. Ralf Seuntjes bracht de Brabanders nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft was het woord aan Lars Veldwijk.

Den Bosch moest van ver komen, maar weigerde zich al neer te leggen bij uitschakeling. Na zestien minuten zorgde Seuntjes voor de openingsgoal en hoop in de Bossche harten. Verder kwamen Den Bosch niet. In het vervolg was Excelsior de betere partij. De ploeg van coach Marinus Dijkhuizen wist het overwicht alleen lange tijd niet in doelpunten om te zetten.

Met name Rangelo Janga en Veldwijk hadden hun vizier aanvankelijk niet op scherp. Veldwijk zou diep in de tweede helft revanche nemen. De bonkige spits boog met twee schitterende doelpunten de achterstand hoogstpersoonlijk om in een voorsprong. Excelsior treft in de finale RKC Waalwijk of De Graafschap.