[Giro] Kittel wint ook in Dublin

Marcel Kittel heeft na de tweede ook de derde etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De jarige Duitser (26) van Giant-Shimano was na 187 kilometer koers in de straten van de Ierse hoofdstad Dublin nipt sneller dan Ben Swift. Michael Matthews behoudt de leiding in het klassement, terwijl Pieter Weening met de zevende plaats de beste Nederlander is.

De etappe werd net als gisteren mede kleur gegeven door Belkin-renner Maarten Tsjalingii. De Nederlander pakte gisteren de blauwe bergtrui en was ook vandaag onderweg tweemaal de beste bergop, waardoor hij de trui in ieder geval tot woensdag houdt. Naast de Belkin-coureur bestond de kopgroep uit Gert Dockx (Lotto-Belisol), Yonder Godoy (Androni), Miguel Angel Rubiano (Colombia)en Giorgio Cecchinel (Neri Sottoli).

Onderweg waren veel valpartijen, waar onder meer Johnny Hoogerland en Wilco Kelderman bij betrokken waren, maar allen konden verder. Nadat de kopgroep op zeven kilometer van de streep ingerekend was kon het peloton zich opmaken voor wederom een massasprint. Sky leek daarin met Swift de beste papieren te hebben, maar Kittel toonde zich andermaal de beste sprinter van het hele veld door in de laatste kilometer nog naar voren te komen en Swift na een ultieme jump met een half wiel voorsprong te kloppen.

Morgen is de eerste rustdag in de Giro. Het hele peloton verplaatst zich dan van Dublin naar Giovinazzo waar vanaf dinsdag de koers verder gaat.