RKC Waalwijk ontsnapt tegen De Graafschap

RKC Waalwijk gaat met Excelsior strijden om een plek in de Eredivisie. De Brabanders speelden zondag op eigen veld met veel moeite met 1-1 gelijk tegen De Graafschap. Na de 1-0 uitzege was dat nipt genoeg voor een plek in de derde ronde van de play-offs.

Dean Koolhof brak de wedstrijd na 56 minuten open door fraai uit een moeilijke hoek raak te schieten. RKC richtte zich echter snel op. Na een prima actie van Romeo Castelen tikte Jean-David Beauguel de bal in de 58e minuut in het doel voor de eredivisionist.

Na een aardig schot van Castelen zwijnden de Waalwijkers in de slotfase naar een remise. Vincent Vermeij schoot rond de rand van het zestienmetergebied op doel, waarna de bal door RKC met het nodige geluk buiten het doel werd gehouden.

Na nog een gemiste kans van Vermeij volgde diep in blessuretijd de grootste kans voor Jupiler League-club De Graafschap. Bij een hoekschop voor de Superboeren was doelman Theo Zwarthoed mee naar voren gegaan. Nadat de goalie de bal in het zestienmetergebied had gekopt volgde een onnavolgbare scrimmage op centimers van de doellijn. Tot RKC's opluchting en met veel fortuin rolde de bal echter niet over de lijn.