[PL] Norwich degradeert, Spurs stellen zesde plek veilig

Norwich City speelt volgend seizoen niet meer in de Premier League. De ploeg van Leroy Fer en Ricky van Wolfsinkel verloor zondag in de laatste speelronde thuis met 2-0 van Arsenal, waardoor Norwich op plek achttien eindigde en degradeerde. De club speelde sinds 2011 op het hoogste niveau.

Aaron Ramsey en Carl Jenkinson scoorden tussen de 53e en 62e minuut voor Arsenal. Fer bleef bij Norwich de hele wedstrijd op de bank zitten, Van Wolfswinkel zat niet bij de selectie.

Tottenham Hotspur speelt volgend seizoen mogelijk in de Europa League. De ploeg van Tim Sherwood won op White Hart Lane met 3-0 van Aston Villa, met Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis, en stelde de zesde plek in de Premier League veilig. De Spurs zijn voor Europees voetbal afhankelijk van aartsrivaal Arsenal.

De Gunners spelen volgende week zaterdag de FA Cup-finale tegen Hull City. Als de equipe van Arsène Wenger op Wembley zijn eerste prijs sinds 2005 weet te winnen, gaan de Spurs Europa in omdat Arsenal met de vierde plek in de competitie al zeker is van de voorronde van de Champions League.

Manchester United had bij een nederlaag van Tottenham kans gemaakt op de zesde plek. De ploeg van interim-trainer Ryan Giggs deed zelf echter op bezoek bij Southampton niet wat het moest doen: 1-1. Ricky Lambert (Southampton) en Juan Mata (United) scoorden.

Robin van Persie begon voor het eerst sinds lange tijd in de basis bij United. De Oranjespits werd de laatste weken geteisterd door een knieblessure. Tegen Southampton werd hij na 68 minuten naar de kant gehaald.

Chelsea sloot zijn trofeeloze seizoen met een 2-1 zege af bij degradant Cardiff City. André Schürrle en Fernando Torres vonden het net voor de ploeg van Jose Mourinho, dat op de derde plek eindigde. Everton boekte een 2-0 overwinning bij bekerfinalist Hull City en eindigde op de vijfde plek, goed voor Europa League-voetbal.

Marvin Emnes was trefzeker voor Swansea City. De Rotterdammer scoorde tijdens een 3-1 uitzege op Sunderland de tweede treffer. Voormalig eredivisietopscorer Wilfred Bony was goed voor de derde goal. Dwight Tiendalli en Jonathan de Guzman kwamen ook in actie voor Swansea.

John Heitinga sloot zijn seizoen met het al gedegradeerde Fulham af met een 2-2 remise op Craven Cottage tegen Crystal Palace. West Bromwich Albion verloor thuis met 2-1 van Stoke City. Erik Pieters bleef op de bank zitten bij de bezoekers.