[PD] Atlético en Barcelona op voor kampioenswedstrijd

Atlético Madrid en FC Barcelona maken volgende week in een rechtstreekse confrontatie uit wie kampioen van Spanje wordt. Atlético speelde zondag thuis met 1-1 gelijk tegen Málaga. Barça kwam bij Elche niet verder dan 0-0. Met nog een speelronde op het programma hebben de Madrilenen drie punten voorsprong op de Catalanen.

Een overwinning in Camp Nou is volgende week voor Barça genoeg om de landstitel te prolongeren. Het onderlinge resultaat tussen de ploeg van coach Gerardo Martino en Atlético is in het voordeel van de Catalanen.

Oud-Ajacied Toby Alderweireld vertolkte bij Atlético een hoofdrol tegen Málaga. De Belgische verdediger ging bij de 0-1 van Samuel García de fout in, maar maakte zijn stommiteit in de 74e minuut met een rake kopbal goed.

Atlético had vervolgens nog één treffer nodig om zich tot kampioen te kronen. Nadat Málaga-speler Marcos Angeleri na een grove tackle met rood van het veld was gestuurd, kwam David Villa in de vijfde minuut van de blessuretijd met een subtiele poging dicht bij de verlossende goal. Málaga-doelman Willy wist de bal met zijn vingertoppen echter nog net naast het doel te tikken.

Real Madrid is uitgeschakeld in de strijd om de landstitel. De Koninklijke, die enkele weken geleden nog koploper was, verloor met 2-0 bij Celta de Vigo door goals van Charles. De achterstand op Atlético bedraagt een onoverbrugbare vijf punten.

Voor Atlético staan de twee belangrijkste weken in de clubhistorie op het programma. Een week na de kampioenswedstrijd tegen Barça volgt de Champions League-finale tegen Real Madrid in Lissabon.