A. Janssen (N.E.C.): "Iedereen zit er doorheen"

N.E.C. speelt volgend seizoen in de Jupiler League. Trainer Anton Janssen was zondag somber gestemd na de thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam. N.E.C. ging zondag in eigen huis met 1-3 onderuit tegen Sparta Rotterdam. De heenwedstrijd op Het Kasteel werd ook gewonnen door de Rotterdammers (1-0).

De Spartanen mogen met FC Dordrecht uitvechten wie promoveert naar de Eredivisie. N.E.C. wacht een aftocht naar de Jupiler League. Dat leidde tot veel onrust in en om De Goffert. "Het is een keiharde klap. Iedereen zit erdoorheen", zei N.E.C.-coach Janssen tegen FOX Sports. "Dit is een verschrikkelijke klap voor de club. Dat zeg ik als clubman én als trainer. Dit is niet één-twee-drie te verwerken. In de loop van de dagen zullen de emoties wat zakken. Maar de Jupiler League, daar wil ik even niet aan denken."

"In de eerste helft maakte Sparta drie goals uit vier kansen en maakten wij persoonlijke fouten. Ik vond niet dat er geloof van ons spel af straalde. We hebben dit seizoen ook al zó veel klappen gehad. We zijn iedere keer teruggekomen. Maar nu was het op", aldus de voormalig middenvelder van onder meer N.E.C.

Een groep supporters bestormde het veld en de spelers kregen stoeltjes naar zich toegegooid. De Mobiele Eenheid (ME) moest de rust terugbrengen in De Goffert. "Het is niet goed dat op die manier te uiten", aldus Janssen, die wil aanblijven als trainer. "Ik heb nog een contract, dat wil ik uitdienen. Ook in de Jupiler League."