Depay: "Trainer zit kort op mijn flikker"

Memphis Depay voelt zich sterk tijdens de trainingsstage in Hoenderloo. De aanvaller van PSV lijkt een klik te hebben met bondscoach Louis van Gaal.

Depay (20) behoort tot de twintig spelers die voor een trainingsstage in Hoenderloo zijn. De aanvaller werd zondagavond tijdens de training een keer stevig toegesproken door Van Gaal. "Ik houd van een trainer die me kort op mijn flikker zit. Dat is goed voor mij," zegt Depay in gesprek met Helden.

De 4-voudig international vindt zichzelf 'veeleisend'. "En dat is de bondscoach ook. Ik pak goed mijn rust. En ik ben sterk", aldus Depay, die Van Gaal niet streng, maar scherp vindt. De positie die hij moet bekleden bij Oranje bezorgt de PSV'er geen kopzorgen. "Het maakt mij niet uit, ik kan alles invullen."

Depay maakt kans op zijn eerste WK. Hij knijpt zich niet regelmatig in de arm vanwege zijn sterke ontwikkeling. "Het is de werkelijkheid, ik ben hier. Zo is het nu eenmaal. Ik ben niet bang om te falen. Dat weet iedereen wel. Dat heb ik al vaker verteld", vertelt de Moordrechtenaar.

"Mentaal is voor mij geen probleem. Ik ben mentaal sterk. Ik weet dat het daar goed zit", besluit Depay met een tikje tegen zijn hoofd. Van Gaal maakt dinsdag bekend welke dertig spelers kans maken op de 23 plaatsen in de WK-selectie. Oranje speelt zaterdag in Amsterdam een oefeninterland tegen Ecuador.