Tottenham Hotspur ontslaat Sherwood na vijf maanden

Tottenham Hotspur heeft coach Tim Sherwood de laan uit gestuurd. Dat meldt de Premier League-club dinsdag. De 45-jarige Engelsman nam in december het stokje over van de ontslagen Andre Villas-Boas. Hij tekende een contract voor achttien maanden, maar de Spurs maken nu gebruik van een clausule om de verbintenis te verbreken.

Frank de Boer geldt als een van de belangrijkste kandidaten om op White Hart Lane aan de slag te gaan. De Ajax-trainer gaf eind vorige maand toe dat de Spurs zich al eens bij hem hebben gemeld. Hij wilde echter pas na het seizoen gaan praten met de Engelsen.

Tottenham Hotspur greep dit seizoen naast een ticket voor de Champions League. De ploeg van onder anderen Jan Vertonghen, Christian Eriksen, Nacer Chadli en Moussa Dembélé werd zesde en is daardoor veroordeeld tot de voorronden van de Europa League.

"Nu het seizoen is afgelopen gaan wij ons richten op de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer", zegt voorzitter Daniel Levy in een verklaring. "Wij wensen Tim veel succes met zijn verdere loopbaan." Sherwood was bij de club eerder verantwoordelijk voor de technische coördinatie en de jeugdopleiding.