Kramer tekent voor een jaar bij BrandLoyalty

Sven Kramer schaatst komend seizoen definitief voor BrandLoyalty. De Fries tekent een contract voor een jaar, meldt de ploeg van coach Jac Orie dinsdag. Kramer reed de afgelopen negen jaar voor TVM, maar dat team hield op te bestaan. Kramer zocht na de Olympische Winterspelen van Sochi bovendien een nieuwe uitdaging.

Kramer is drievoudig olympisch kampioen en won daarnaast onder meer zes Europese en zes wereldtitels allround. Hij veroverde ook nog eens dertien gouden medailles bij het WK afstanden.

De komende jaren wil de Fries zich blijven focussen op zijn geliefde 5000 meter, maar wil hij ook de wereldtop bereiken op de 1500 meter. Om die reden kiest Kramer voor de samenwerking met Orie, die op het koningsnummer successen behaalde met onder anderen Mark Tuitert en Stefan Groothuis.

Kramer wordt woensdag gepresenteerd bij BrandLoyalty. Hij maakte eind maart bekend een punt te zetten achter zijn jarenlange samenwerking met coach Gerard Kemkers. Rond die tijd voerde hij al gesprekken met Orie.

BrandLoyalty, van oorsprong een sprintersploeg, sluit niet uit dat er nog meer versterkingen komen. Zo zouden Koen Verweij en Wouter Olde Heuvel in beeld zijn. Zij waren afgelopen seizoen al ploeggenoten van Kramer.