[Giro] Bouhanni wint na chaotische eindfase

Nacer Bouhanni heeft een chaotische vierde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De Fransman van FDJ.fr was in de sprint de snelste na een eindfase waarin de ene na de andere renner tegen de vlakte ging. Marcel Kittel, winnaar van de eerste twee massasprints, kon vanwege griep niet van start gaan.

De rit tussen Giovinazzo en Bari werd gekenmerkt door de regen, die later in de etappe echter weer wat ging liggen. Bij de laatste van de plaatselijke rondjes in Bari kwam de regen toch weer terug, waardoor het wegdek bijzonder glad werd. Twee kilometer voor de finish zat alles nog bij elkaar, tot de eerste groep renners onderuit schoof. Daarbij zaten vooral renners van Cannondale, met favoriet Elia Viviani.

Na een tweede valpartij bleef er een groepje over met bijna alleen renners van Giant-Shimano, inclusief sprinter Luka Mezgec. Door het rustige tempo konden Bouhanni en andere sprinters echter toch nog enigszins aansluiten. 

Mezgec wilde de sprint aangaan, maar had problemen met zijn versnelling en moest het laten gaan. Daardoor moest ploeggenoot en lead-out Tom Veelers plotseling voor de zege sprinten, wat de Nederlander leek te gaan lukken. Hij werd echter toch nog ingehaald door Bouhanni, terwijl ook Giacomo Nizzolo er nog voorbij kwam. De Italiaan was net niet snel genoeg om Bouhanni te pakken en werd tweede.