Ket beëindigt schaatscarrière

Rhian Ket bergt per direct zijn schaatsen op. De 30-jarige Noord-Hollander is na vijftien jaar toe aan een nieuwe uitdaging, schrijft hij woensdag op zijn website. Hij gaat aan de slag als lid van het algemeen bestuur van schaatsbond KNSB.

Ket, die afgelopen seizoen uitkwam voor Project 2018, kijkt uit naar zijn nieuwe rol. "Geen trainingskampen, geen ritjes op de racefiets, geen wedstrijden, geen continue druk om te moeten trainen. Niet meer bij alles wat je doet denken: is dit wel goed voor mij? Nooit meer dat stemmetje dat continu in je achterhoofd rondspookt en zegt: Rhian niet doen, je wilt van de winter hard schaatsen."

De Nederlandse titel op de 1500 meter in 2010 vormt het hoogtepunt in de loopbaan van Ket. Dat hij zich geen een keer wist te plaatsen voor de Olympische Spelen, ziet hij als een smetje. "Als schaatser is het altijd mijn droom geweest om olympisch goud te winnen. Die droom zal ik nooit meer verwezenlijken. Ik heb drie keer de kans gekregen, drie keer geschoten, maar gemist."