'Van Gaal heeft al getekend bij Man U'

Louis van Gaal heeft volgens de Britse krant Daily Mirror al getekend voor Manchester United. De bondscoach van Nederland gaat na het WK voor twee jaar aan de slag bij de Engelse topclub. Hij heeft een optie voor een derde seizoen. Per jaar kan Van Gaal naar verluidt een salaris van zeven miljoen pond, ruim 8,5 miljoen euro, tegemoet zien.

Donderdag wordt Van Gaals aanstelling officieel bekendgemaakt door United, meldt de krant. Van Gaal zelf weigerde woensdag nog iets te zeggen. Zijn standaardantwoord was dat het aan de club was om nieuws naar buiten te brengen.

Ryan Giggs, die woensdag samen met United-directeur Ed Woodward op bezoek was bij Van Gaal in Noordwijk, wordt Van Gaals rechterhand. De 40-jarige middenvelder had volgens de Daily Mirror graag nog een jaar willen blijven spelen, maar Van Gaal wil dat de Welshman zich volledig op zijn trainerscarrière richt. Giggs, die interim-trainer was na het ontslag van David Moyes, wordt door United gezien als de ideale opvolger van Van Gaal.