Huntelaar voelt zich weer op oude niveau

Klaas-Jan Huntelaar heeft het gevoel weer op hetzelfde niveau te zitten als voor zijn zware knieblessure. "Ik heb de hele tweede competitiehelft lekker kunnen spelen en nergens meer last van gehad", zei de spits van Schalke 04, die in januari zijn rentree maakte na een halfjaar blessureleed, donderdag bij het trainingskamp van het Nederlands elftal in Hoenderloo.

Angst om het WK niet te halen, heeft Huntelaar geen moment gehad. "Ik was daar helemaal niet mee bezig. Ik wilde gewoon spelen bij mijn club en heb me daarop gefocust." De 30-jarige aanvaller was in de zeventien wedstrijden na de winterstop nog goed voor twaalf goals.

Huntelaar voegde zich net zoals de meeste internationals die in het buitenland actief zijn donderdag voor het eerst bij de groep. De discussie over de nieuwe speelwijze die Oranje gaat hanteren, was de speler ook in Duitsland niet ontgaan. "Of we nu met twee of drie spitsen spelen, of met vier, vijf of zes, het maakt mij niet zoveel uit", grapte hij. "Ik kan altijd spelen."