Newcastle niet verder met De Jong

Newcastle United maakt geen gebruik van de optie Luuk de Jong over te nemen van Borussia Mönchengladbach. The Magpies huurden de spits sinds januari.

De Jong (23) kwam bij Mönchengladbach niet aan spelen toe in de eerste seizoenshelft. De spits besloot daarom in januari in te gaan op een aanbieding van Newcastle United. In de Premier League hoopte de 7-voudig international weer richting zijn oude vorm te groeien. Daarin slaagde De Jong niet.

In Engeland kwam de aanvaller tot twaalf optredens, waarvan één keer de volledige wedstrijd. Alleen op bezoek bij Chelsea (3-0 nederlaag) liet manager Alan Pardew De Jong negentig minuten staan. In de overige elf wedstrijden werd hij zeven keer gewisseld en vier keer kwam de oud-speler van De Graafschap en FC Twente als invaller binnen de lijnen.

De Jong kwam niet tot scoren in de Premier League. Newcastle heeft Mönchengladbach laten weten dat ze geen gebruikmaken van de optie om de huurling definitief over te nemen deze zomer. "Dat klopt. Newcastle heeft de optie tot koop niet gelicht", bevestigt Max Eberl, technisch directeur van Mönchengladbach, tegenover Kicker.

De Jong heeft in Duitsland nog een contract tot medio 2017. De duurste aankoop in de historie van de club kwam in de zomer van 2012 over van FC Twente. In zijn eerste seizoen vond De Jong zes keer het net in 23 competitiewedstrijden. PSV liet al weten interesse te hebben in het (tijdelijk) overnemen van de aanvaller.