[Giro] Maassen: "Verschrikkelijke valpartij"

De zesde etappe van de Giro d'Italia werd gekenmerkt door een massale valpartij, waardoor meerdere renners de strijd moesten staken. Ook Team Belkin wist zich niet buiten de chaos te houden. Rick Flens, Jetse Bol, Steven Kruijswijk en kopman Wilco Kelderman gingen tegen de vlakte. 

Ploegleider Frans Maassen sprak na afloop van 'een verschrikkelijke valpartij'. "Het leek wel alsof elk team minstens één renner op de grond had liggen, het was één grote bende", aldus Maassen op de site van zijn ploeg. De ploegleider was donderdagavond zelf op weg naar het ziekenhuis voor een controle van Kruijswijk en Flens. Schaduwkopman Kruijswijk kwam een kwartier na de winnaar over de streep, terwijl Flens zich na 25 minuten zwaar gehavend over de finish trok.

Volgens Maassen waren de snelheden op het moment van de val erg hoog, rond de 65 kilometer per uur. "Het werd bij de eerste regendruppels gelijk spekglad, dat is wielrennen in het zuiden van Italië. Helaas bleken we gelijk te hebben met onze verwachting dat het gevaarlijk zou gaan worden."

Ondanks zijn valpartij deed Kelderman het prima. Hij kon snel weer opstaan en sloot aan in de achtervolgende groep renners, samen met onder meer topfavoriet Nairo Quintana. Als een van de zeer weinige renners probeerde de jonge Nederlander zelfs nog naar de kopgroep te rijden, maar zonder succes.

Kelderman werd wel knap zevende en staat in het algemeen klassement nu op de elfde plek. "Dat Wilco zevende wordt is mede gezien de omstandigheden natuurlijk heel erg goed. Maar lang niet iedereen in ons team heeft een goede dag achter de rug. Voor ons was dit uiteindelijk geen fijne dag", sluit Maassen af.

De massale valpartij in de zesde etappe van de Giro (Bron: YouTube)