[Giro] Rodríguez geblesseerd naar huis

Joaquim Rodríguez zal vrijdag niet meer van start gaan in de Giro d'Italia. Dat meldt het Spaanse Bicicislismo donderdagavond. De Spanjaard was donderdag betrokken bij de massale valpartij aan het slot van de zesde etappe en kwam op bijna acht minuten van winnaar Michael Matthews binnen. 

Nadat Purito eindelijk over de finish kwam is hij doorgegaan naar het ziekenhuis, waar een gebroken vinger en twee gebroken ribben werden geconstateerd. Bij de val liep hij verder verwondingen op aan een knie en een elleboog, naast meerdere flinke schaafwonden. Volgens het management van Rodríguez heeft hij last van dezelfde ribben als degene die hij bij zijn val in de Amstel Gold Race blesseerde.

Katusha, de ploeg van de Spanjaard, raakte donderdag ook al Giampaolo Caruso en Ángel Vicisio kwijt, die eveneens geblesseerd raakten bij de valpartij. Vicioso heeft een complexe dijbeenbreuk opgelopen, terwijl Caruso er met verstuikingen aan zijn linkerheup en linkerbeen gelukkig genadiger vanaf kwam dan de tv-beelden suggereerden.