Sparta en Dordrecht verdelen de goals

Sparta en FC Dordrecht gaan zondag beslissen wie van de twee promoveert naar de Eredivisie. De heenwedstrijd in Rotterdam kreeg geen winnaar.

De bezoekers begonnen op Het Kasteel duidelijk beter aan de wedstrijd dan Sparta. Met name Youri Loen werd een aantal keren gevaarlijk. Dordrecht kreeg van de Spartanen de kans om het spel te maken en de gasten hadden dan ook veel meer balbezit. Na bijna een half uur spelen werd dat balbezit ook omgezet in een doelpunt. Matthew Steenvoorden kopte raak uit een hoekschop, waarna Loen en Giovanni Korte (foto) ook nog de paal en de lat raakten. Sparta mocht daardoor van geluk spreken dat de ruststand slechts 0-1 was.

Vanuit het niets kwam de thuisploeg tien minuten na de pauze plotseling langszij. Ilias Haddad ging in de fout, waardoor Mimoun Mahi kon scoren. Sparta ging vervolgens beter voetballen en het spel golfde even op en neer. Net toen Sparta beter in de wedstrijd leek te komen, kwam Dordrecht toch weer op voorsprong. Dit keer was het Pieter Nys die in de fout ging en Korte maakte de 1-2. Na 80 minuten kwam Sparta echter weer op gelijke hoogte. Jaime Bruinier kreeg de tijd om vrij uit te halen, waarna doelman Warner Hahn niet vrijuit ging: 2-2.

FC Dordrecht lijkt door die eindstand wel de beste uitgangspositie te hebben voor de return, die zondag om 14:30 uur gespeeld wordt. De winnaar speelt volgend seizoen in de Eredivisie.