[Giro] Flens breekt vinger, ook slachtoffers GreenEdge

Belkin-renner Rick Flens heeft donderdag bij een valpartij in de Giro d'Italia zijn wijsvinger gebroken. Dat heeft de Nederlandse ploeg donderdagavond na onderzoek in het ziekenhuis laten weten. Steven Kruijswijk heeft verwondingen aan zijn elleboog. Of de twee vrijdag nog opstappen wordt in de ochtend beslist.

Behalve Flens en Kruijswijk waren ook Wilco Kelderman, Maarten Tjallingii en David Tanner namens Belkin betrokken bij de massale valpartij op zo'n tien kilometer van de streep. Kelderman kwam er met schaafwonden vanaf, Tjallingii met blauwe plekken. Tanner heeft een pijnlijke knie.

Nadat eerder Katusha al bekendmaakte dat Joaquim Rodríguez, Giampaolo Caruso en Ángel Vicioso als gevolg van de crash de Giro moeten verlaten, blijkt ook Brett Lancaster de koers te moeten verlaten. De Orica-GreenEdge-renner brak zijn hand. Ploeggenoot Svein Tuft kwam met zware schaafwonden boven in Montecassino, Cameron Meyer is ziek. Beiden kijken vrijdag hoe het gaat.

Cannondale-renner Davide Villella moest net als Caruso met de ambulance de koers verlaten. Hij had een arm uit de kom en brengt de nacht in het ziekenhuis door.

Ook Astana-renner Janez Brajkovic werd afgevoerd en is dus uit koers. De Sloveen viel op hoge snelheid over zijn stuur. Over zijn verwondingen is nog niets bekend. Eerder sprak Astana de angst uit voor een gebroken elleboog.