Zorgen Hamburger SV groter na remise

De degradatiezorgen van Hamburger SV worden steeds groter. De ploeg van Rafael van der Vaart heeft donderdag met 0-0 gelijkgespeeld tegen Greuther Fürth in de eerste wedstrijd van de play-off om promotie en degradatie. De wedstrijd donderdag was bovendien in Hamburg, zondag volgt de return in Fürth.

In negentig minuten in Hamburg deed Fürth, de nummer drie van de Tweede Bundesliga, nauwelijks onder voor de thuisploeg. HSV kwam in de tweede helft wel bijna op voorsprong. Pierre-Michel Lasogga werkte de bal op aangeven van Van der Vaart in het net, maar stond buitenspel.

Dat HSV het verschil in de eigen Imtech Arena niet kon maken, moet de ploeg zorgen baren. De Hamburgers, die als enige ploeg in alle Bundesligaseizoenen speelden, wonnen sinds eind oktober niet meer in een ander stadion.