Simeone stelt Costa op tegen Barcelona

Atlético Madrid-coach Diego Simeone kan zaterdag in de kampioenswedstrijd tegen Barcelona een beroep doen op topschutter Diego Costa. De tot Spanjaard genationaliseerde spits is hersteld van een hamstringblessure.

"Hij trainde zonder problemen en begint morgen in de basis", vertelde Simeone vrijdag over de aanvaller. Atlético heeft aan een punt in Camp Nou genoeg om de titel te pakken. Costa moest zondag het duel tegen Málaga nog laten schieten. Hij was dit seizoen al goed voor 27 goals. Alleen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo scoorden vaker.

Atlético is dicht bij het eerste kampioenschap in achttien jaar. De hoofdstedelingen verdedigen op de slotdag een voorsprong van drie punten op Barcelona, dat bij winst de titel prolongeert. In Spanje beslist bij een gelijke stand het onderlinge resultaat.

Vier van de vijf onderlinge ontmoetingen dit seizoen eindigden in een gelijkspel. Atletico stapte eenmaal als winnaar van het veld. Door de 1-0 overwinning van Atletico werd Barcelona in de kwartfinale van de Champions League geëlimineerd.