[Giro] Bouhanni opnieuw sterkste in massasprint

Nacer Bouhanni heeft de zevende etappe van de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. Dit deed de Fransman door iedereen te verslaan in een massasprint. De zevende rit voerde het peloton van Frosinone naar Froligno over een parcours van 214 km. 

Vanwege de vele uitvallers door de massale valpartij in de zesde etappe stapten nog 188 renners op. Vroeg in de etappe sprong een vijftal weg, dat maximaal zeven minuten kreeg van het peloton. Nicola Boem (Bardiani), Robinson Eduardo Chalapud Gomez (Colombia), Nathan Haas (Garmin), Winner Anacona Gomez (Lampre) en Bjorn Thurau (Europcar) waren de vijf die het probeerden in de vlucht van de dag. Op 15 kilometer van de eindstreep had het vijftal nog 2 minuten voorsprong op een aanstormend peloton, maar de voorsprong liep gestaag terug. Op dat moment telde het peloton nog maar 186 renners na het afstappen van Maxime Mederel (Europcar) en Roman Carretero (Neri Sottoli).

In een spannende finale moest het peloton alle zeilen bijzetten om de kopgroep terug te halen. De vijf bleven lang bij elkaar, maar op negen kilometer van de eindstreep probeerde Haas voor zijn kans te gaan. Het peloton kwam daarna gestaag dichterbij en op 3 kilometer van de streep werd de kopgroep uiteindelijk gegrepen waarna het peloton zich snel klaar kon maken voor een massasprint.

In de laatste twee kilometer reden de mannen van Giant-Shimano op kop voor Luka Mezgec. De Sloveen kwam ook als eerste sprinter op kop, maar dit bleek te vroeg. Bouhanni vond een gaatje langs de Sloveen en won voor Giacomo Nizzolo en Mezgec.

De etappe zorgde voor geen grote verandering in het algemeen klassement, waar Michael Matthews zijn voorsprong op Cadel Evans behield.