Celta de Vigo ziet trainer Enrique vertrekken

Luis Enrique heeft zijn vertrek aangekondigd bij Celta de Vigo. De Spaanse trainer was pas een seizoen actief bij de club uit de Primera División. Op een persconferentie vertelde Enrique dat het een trieste dag is. "Het is de beste groep mensen die ik heb gehad als coach. Ik voel me erg verbonden met de club."

Enrique wordt door veel Spaanse media in verband gebracht met FC Barcelona. De huidige coach Gerardo Martino ligt zwaar onder vuur. Naar verluidt neemt de club na dit seizoen afscheid van de Argentijn. Enrique lijkt de gedroomde opvolger. In het verleden was de 44-jarige Spanjaard al trainer bij Barcelona B en hij speelde van 1996 tot 2004 bij de club.

Celta de Vigo staat met nog een wedstrijd te spelen op de achtste plaats in de Spaanse Primera División. Eerder was Enrique trainer van AS Roma. Vooralsnog wil de trainer niets zeggen over zijn toekomst. "Geloof het of niet maar op dit moment weet ik nog niet welk team ik volgend jaar train", tekende de Spaanse sportkrant AS op uit zijn mond.