Advocaat denkt niet aan stoppen

Hoewel Dick Advocaat de pensioensgerechtigde leeftijd al heeft bereikt, denkt de coach niet aan stoppen. De 66-jarige coach maakt zich niet zo druk over zijn toekomst. Gevraagd naar problemen met zijn leeftijd, kan hij amper struikelblokken bedenken om verder te gaan met zijn carrière.

"Jupp Heynckes heeft het bij Bayern nog aardig gedaan. Trapattoni? Ja, die is geloof ik 75. Dat is wat overdone", zegt hij tegen De Telegraaf. Advocaat trad eerder dit seizoen aan als tussenpaus bij AZ. Hij volgde de ontslagen Gertjan Verbeek op en stond 44 wedstrijden langs de lijn bij de Alkmaarders. Hij bereikte met de club onder meer de kwartfinale van de Europa League en staat nu in de play-offs om Europees voetbal tegenover FC Groningen. Marco van Basten neemt na de zomer zijn taken over.

Hij maakte recent bekend dat hij niet bij AZ blijft om een nieuwe uitdaging aan te kunnen gaan. "In Nederland ga ik echter niet meer werken. Alhoewel: dat mag ik niet meer zeggen. Ik laat alles op me afkomen", besluit de geroutineerde oefenmeester.

De glansrijke carriere van Advocaat leidde hem langs verschillende grote clubs in Europa. Zo stond hij aan het roer van onder andere Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en Borussia Mönchengladbach. Ook als bondscoach deed hij de nodige ervaring op. Advocaat was eerder bij het Nederlands elftal, Zuid-Korea, Rusland en België actief als eindverantwoordelijke voor de nationale ploeg.