[PD] Real Madrid wint zonder C. Ronaldo

Real Madrid heeft zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 3-1 gewonnen van Espanyol. Zorgen waren er echter ook voor de Madrilenen. Cristiano Ronaldo zou in de basis starten, maar liet zich na de warming-up vervangen door Isco. De voortslepende blessure van de Portugees is slecht nieuws voor Real met het oog op de Champions League-finale van volgende week.

Zonder Ronaldo kwam Real in eigen huis pas na ruim een uur op voorsprong. Gareth Bale opende in de 64e minuut de score. Alvaro Morata maakte er in de 86e minuut vervolgens 2-0 van, maar Pizza bracht Espanyol vier minuten later terug. In blessuretijd herstelde Morata de marge naar twee doelpunten.

Real Madrid eindigt de competitie minimaal op de derde plaats. Als Barcelona later zaterdag verliest van Atlético Madrid kan Real zelfs nog tweede worden. Espanyol staat dertiende en kan niet verder zakken dan de zestiende positie en is daardoor zeker van handhaving.