[FA Cup] Arsenal wint na 2-0 achterstand

Arsenal heeft na bijna tien jaar wachten eindelijk weer eens een prijs gepakt. De Londense club won zaterdag de FA Cup door op Wembley na verlenging met 3-2 te winnen van Hull City. De fans van Arsenal zagen hun club binnen acht minuten op een 2-0 achterstand komen, maar konden na goals van Santi Cazorla, Laurent Koscielny en Aaron Ramsey toch een feestje vieren.

Arsenal won in 2005 de Engelse bekerfinale ten koste van Manchester United, maar daarna werd het geduld van de supporters aardig op de proef gesteld. Zo verloor de ploeg van trainer Arsène Wenger sindsdien de finale van de Champions League en twee keer de eindstrijd van de League Cup.

Hull stond zaterdag voor het eerst in de clubhistorie in de finale van de FA Cup, maar leek weinig last van plankenkoorts te hebben. Al na vier minuten opende James Chester de score door een inzet van Tom Huddlestone van richting te veranderen. Aanvoerder Curtis Davies maakte er in de achtste minuut 2-0 van nadat Alex Bruce eerst de paal had geraakt.

Het schrikbeeld dat de prijzenkast opnieuw niet kon worden aangevuld had geen verlammende uitwerking op de spelers van Arsenal. Cazorla (17') maakte al snel de aansluitingstreffer en na de 2-2 van Koscielny (71') waren de Gunners heer en meester. Ramsey maakte in de tweede helft van de verlenging de terechte 3-2, waarna Hull toch nog dicht bij de gelijkmaker kwam. Een inzet van Sone Aluko werd echter vlak voor tijd van de lijn gehaald.