Ramsey hoopt op nieuw glorietijdperk Arsenal

Aaron Ramsey hoopt dat het winnen van de FA Cup een nieuw glorietijdperk van Arsenal inluidt. De Gunners pakten zaterdag op Wembley na tien jaar weer eens een prijs. "Dit is waar het allemaal om draait, het winnen van trofeeën. Ik hoop dat dit de eerste van velen is", zei Ramsey.

Voor de 23-jarige middenvelder uit Wales was het een prachtige middag. Ramsey tekende tegen Hull City in de verlenging voor de winnende goal (3-2). Een jongensboek kwam uit. "Dit is waar je van droomt als kleine jongen. Ik ben erin geslaagd de winnende te maken op Wembley. Daar ben ik dolgelukkig mee. Maar nog belangrijker is dat we eindelijk weer eens een prijs hebben gewonnen."

Arsenal moest van ver komen. Na acht minuten keken de Londenaren al tegen een 2-0 achterstand aan. "Het geeft een geweldig gevoel dat we zo sterk terugkwamen", vertelt verdediger Per Mertesacker. "We hadden gewoon twintig of 25 minuten nodig om in ons spel te komen. We bleven gaan, in een poging de druk op te voeren, en werden daarvoor beloond aan het einde."