[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Marc Márquez heeft ook de vijfde race van het seizoen gewonnen. De Honda-coureur startte vanaf poleposition en wist ondanks een lastige beginfase toch zijn dominantie voort te zetten. Door zijn zege kan de regerend wereldkampioen zijn leiding in het WK nogmaals uitbreiden.

De start was voor de als derde gestarte Andrea Dovizioso. De Italiaan wist zijn Ducati naar de kop te rijden voor Stefan Bradl, rookie Pol Espargaro en Valentino Rossi. Polesitter Marc Márquez kende een zeer slechte eerste ronde. Aanvankelijk viel hij terug naar plek vijf, maar door chaos in de eerste ronde werd dat zelfs plek tien, achter de eveneens tegenvallende Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa.

Voorin schoof Rossi op naar voren, door achtereenvolgens Pol Espargaro en Bradl te pakken. Een ronde later lukte het de Italiaan na drie keer aanvallen om zijn landgenoot Dovizioso in te halen. Ondertussen was de kopgroep van vier los van de rest van het veld, waar Lorenzo en Márquez naar voren reden. De regerend wereldkampioen haalde Lorenzo in en schoof op naar plek vijf. Niet veel later moest ook Dovizioso eraan geloven en pakte Márquez plek vier.

Rossi sloeg al snel een gaatje met Pol Espargaro, terwijl Márquez met rasse schreden bij Bradl in de buurt kwam. Een paar bochten later zag hij zijn kans schoon en passeerde hij de Duitser simpel. Korte tijd later moest ook Espargaro eraan geloven, waarna Márquez richting leider Rossi op kon stomen.

Na veertien ronden maakte Rossi een fout, waardoor Márquez er simpel voorbij kon. The Doctor hoefde niet veel in te leveren op de Spanjaard, maar was kansloos om hem bij te houden. Achter Rossi streden Pol Espargaro en Álvaro Bautista voor de derde plek en het was Bautista die zijn rivaal inhaalde. Ook daarachter werd gevochten, met Pedrosa die Bradl voorbij stak voor plek zes en daarna met succes in gevecht ging met Lorenzo om de vijfde positie.

In de laatste rondes gebeurde niet veel meer wat betreft de posities voorin. Pedrosa leek nog in de buurt van de vierde plek van Espargaro te komen, maar dat gebeurde niet. Márquez boekte zijn vijfde zege in vijf races, Rossi werd tweede, Bautista derde. Pol Espargaro kon in zijn vijfde MotoGP-race al de vierde plek pakken.