HSV ontsnapt met Van der Vaart aan degradatie

Hamburger SV blijft actief in de Bundesliga. De ploeg van aanvoerder Rafael van der Vaart speelde zondag in de nacompetitie met 1-1 gelijk op bezoek bij Greuther Fürth. Na de 0-0 in eigen huis was dat voldoende voor de Noord-Duitse equipe. HSV speelt sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau.

Pierre-Michel Lasogga scoorde tot grote opluchting van coach Mirko Slomka al snel de 0-1 voor HSV. Op aangeven van Van der Vaart kopte de Duitser in de veertiende minuut raak.

Stephan Fürstner zorgde met zijn gelijkmaker na 59 minuten voor een bloedstollende slotfase. HSV wist de druk van Greuther, waar doelman Mark Flekken op de bank zat, echter te weerstaan en verzekerde zich van lijfsbehoud.

Van der Vaart was niet de enige Nederlander die dit seizoen deelde in de malaise van HSV. Bert van Marwijk werd in september aangesteld als coach, maar na slechte resultaten werd de oud-bondscoach in februari weer weggestuurd. Verder kwamen ook eenmalig Oranje-international Ola John en Ouasim Bouy in actie voor HSV. De aanvaller en middenvelder zaten voor de wedstrijd tegen Greuther niet bij de selectie.