Cavendish wint in Californië, Van Poppel vijfde

Mark Cavendish heeft zondag de slotetappe in de Ronde van Californië gewonnen. De Brit van Omega Pharma-Quick-Step sprintte in Thousand Oaks sneller dan John Degenkolb (Giant-Shimano) en Peter Sagan (Cannondale). Danny van Poppel (Trek) werd vijfde, net achter Matthew Goss van Orica.

Cavendish won voor de tweede keer in deze Ronde van Californië. Het sprintkanon schreef vorige week zondag de openingsrit op zijn naam.

De eindzege ging naar Bradley Wiggins. De Brit van Sky kwam in de laatste, vrij vlakke etappe niet in de problemen. De tourwinnaar van 2012 had de basis voor zijn zege gelegd met de winst in de tijdrit van maandag. Rohan Dennis (Garmin-Sharp) legde beslag op plek twee, op dertig seconden van Wiggins. Lawson Craddock van Giant-Shimano werd derde op 1.48 minuut.

Belkin-renner Jack Bobridge gaf de 122 kilometer lange etappe samen met Lucas Euser (United Healthcare), Jens Keukeleire (Orica-Greenedge) en Eloy Teruel (Jamis) kleur met een dappere poging om een massasprint te voorkomen. De vier werden echter ruim voor de finish in de kraag gevat door het peloton. Lars Boom was na Van Poppel de tweede Nederlander in de toptien. De Belkin-renner werd zevende.

Ook in het algemeen klassement was een oranje tint te bespeuren. Laurens ten Dam (Belkin) werd achtste.